Midsommartårta

 
Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig... i detta fall årets midsommartårta.
Jag gjorde en annan typ av frosting än vad jag har använt till tårtor förut och den blev för lös för att spackla med.
Man ser lite på bilden hur bottnarna lyste igenom, det var inte riktigt min tanke. Att det skulle rinna ner så mycket chokladganache på brickan var inte heller det jag ville. Jag försökte göra det bästa av situationen iallafall så får vi hoppas att det blir bättre nästa gång :)
 

Såhär gjorde jag chokladganachen som jag hällt på tårtan:
 

200 g vit choklad
1 dl ovispad vispgrädde
 

1. Hacka chokladen.
2. Värm grädden i kastrull tills den precis börjar koka.
3. Häll över grädden och blanda tills all choklad är smält.
4. Eventuellt färga med lite pastafärg.
 
 
 
 
 
Allmänt, Recept, Tårtor | | 3 kommentarer |
http://hundragramkarlek.blogg.se

Jordgubb/Mascarpone - Mini cupcakes

 
Jag hade massor av frosting kvar från midsommar tårtan (Bild kommer efter midsommar) så jag slängde ihop några små cupcakes. Jag använde mig av "Sockerrus"  recept på vaniljbottnar. Jag halverade det och fick ut 24 små mini cupcakes :) perfek till en plåt.
Frostingen kan jag tyvärr inte dela med mig av då den är topp hemlig ;)
Men jag kan säga så mycket att den smakar som när man blandar grädde och jordgubbsylt på en våffla!  Innehåller mascarpone, philadelphia, vispgrädde, jordgubbspure etc.
 
Eftersom jag redan hade en tårta till mitt firande så går dom här till mamma och pappa :)
 
 
                                                                Glad midsommar!
 
 
 
 
 
 
 
Allmänt | | 2 kommentarer |
http://hundragramkarlek.blogg.se

Älskade chokladbollar

 
Chokladbollar, det var där min bakning startade. Jag fick inte använda ugnen än så jag brukade slå upp "baka utan ugn" i sju sorters kakor. Det slutade såklart alltid med chokladbollar.
I "vuxen" ålder tycker jag dock att dom är lite för söta så jag har ändrat lite på receptet.
Här har ni måtten jag körde efter :)
 
100 gram smör
1/2 dl socker
1/2 msk vaniljsocker
3 msk kakao
5 dl havregryn
3 msk kallt kaffe
1/2-1 krm salt
 
kokosflingor
50-100 gram choklad att rulla i
 

1. Vispa ihop socker, vaniljsocker och smör tills det blir poröst.
2. Häll ner kakao och fortsätt vispa. Därefter kaffe och havregryn.
3. Nu är det bara att rulla dom i önskad storlek.
4. Smält choklad. Ta lite av chokladen på handen och rulla sedan chokladbollen i handen tills den är helt täckt av chokladen. Släng snabbt ner i kokos och rulla runt tills kokosen täcker hela, här gäller det att vara snabb innan chokladen stelnar.
 
 
 
 
                                           
 
 
 
 
 
Allmänt, Recept | | Kommentera |
http://hundragramkarlek.blogg.se
Upp